Torekovsgatan 11 B

Sorgenfri

Smakfullt renoverad tvårummare på populära Sorgenfri

 • Rum: 2
 • Boarea (BOA): 44 kvm
 • Avgift: 2 748 kr/månad
 • Våningsplan:1 av 4
 • Våningsplan:1 av 4
 • Pris: 1 345 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande

Intresserad?

Eddie Seven, Fastighetsmäklare
0707-103000
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR

Beskrivning

 • Välkommen till denna charmiga smakfullt renoverade och genomgående tvårummare. Bostaden erbjuder ljusa väggar, nyslipad furugolv, helkaklad badrum samt generös ljusinsläpp. Välkommen på visning!

Allmän information

 • Pris:1 345 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Antal rum: 2 (1 sovrum)
 • Boarea (BOA): 44 kvm
 • Bostadsrättsförening: Brf Dristigheten
 • Lägenhetsnummer: 01041
 • Andelstal insats: 0,0187710
 • Andel av månadsavgift: 1,87398%
 • Fastighetsbeteckning:Dristigheten 1
 • UppdragsID:g5x 25u
 • Markägare:Föreningen äger marken

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Bostadsrättsföreningen Dristigheten är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens fastigheter är byggda 1942 av HSB Malmö, arkitekt Sven Grönqvist. Föreningen innehar idag 54 stycken lägenheter, alla med bostadsrätt. Föreningens två fastigheter är fördelade på adresserna Torekovsgatan 11 A-C samt Bodekullsgatan 23 A-C. Fastigheterna består av fyra våningar (exkl. vind) utan hiss. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
  
  Gemensamma utrymmen
  
  Varje lägenhet innehar ett källar-och vindsförråd. Gemensamt finns två tvättstugor, en i varje hus. I källaren finns cykelrum, hobbyrum samt mindre barnvagnsrum vid respektive port. I källaren Bodekullsgatan 23 finns även ett träningsrum för medlemmar att nyttja som rustades upp under 2016 med nytt material och inredning. 
På vår trevliga och gemensamma innergård finns det tillgång till utemöbler samt grillar att nyttja.
  
  Avgifter
  
  I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
  
  Ekonomi
  
  En avgiftshöjning på 2 % gjordes 2018. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% betalas av köparen och 1% pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.
  
  Kabel-TV och bredband
  
  Föreningen innehar ett gemensamt gruppavtal för kabel-tv och internet via Com Hem som är inkluderat i månadsavgiften.
  
  Genomförda renoveringar
  
  2018: Underhåll dagvattenledningar Bodekullshuset
  2017: Omhändertagande av dagvatten från stuprör
  2017: Nytt torkskåp i Torekovshuset
  2017: Åtgärdade entrésteg (frostskador) i respektive port
  2017: Åtgärdade fuktproblem i källare
  2016: Lås på bakgårdens grindar, uppfräschning av träningslokal samt bygge av miljöhus på gården
  2012: Fasad lagades
  2012: Tak byttes
  2008: Avloppsstammar relinades
  2008: Vattenstammar relinades
  2008: Balkonger renoverades
  
  Planerade renoveringar
  Balkongräcken skall rättas till Kommer åtgärdas inom en femårsperiod
  Energioptimering 2018
  Takpannor 2019
  Fågelsäkring av tak 2019
  Rensa ventilationskanaler 2019
  Ventilationshattar och stegar på taket 2019
  Injustering varmvattencirkulation 2020
  Automatisk belysning i gemensamma utrymmen 2020
  Dränering 2020-2021
  Trapphus uppfräschning 2021
  Verkstad renovering 2022
  Målning staket 2022
  Styrelserum renovering 2022 
  
  Föreningen följer en underhållsplan.
  
  Gå gärna in på föreningens hemsida https://www.brfdristigheten.se
  
  Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Stadgar, årsredovisning och energideklaration finns att läsa och skriva ut på bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.maklarforetagetroom.se eller går att få från ansvarig mäklare.
 • Byggår: 1945
 • Hiss finns: Nej

Energideklaration

 • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Övrigt

 • Övrigt:
  Köparens undersökningsplikt
  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör
  leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
  
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
  
  Säljarens upplysningsskyldighet
  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren
  även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
  
  Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
  Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Ekonomi

 • Försäkring: 100 kr/månad
 • Hushållsel: 200 kr/månad
 • Månadsavgift: 2 748 kr/månad
 • Ingår i avgiften: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV, Internet

 • Summa driftkostnad: 300 kr/månad
 • Kommentar:
  OBS! Driftskostnaderna är individuella och räknade efter schablon, de kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör. Driftkostnaden är endast en uppskattning då säljaren inte hunnit bo i bostaden.
 • Antal personer i hushållet: 1
 • Överlåtelseavgift:1162,50 kr
 • Pantsättningsavgift:465 kr
 • Överlåtelseavgift betalas av:Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Rumsbeskrivningar

 • Hall
  Välkomnande hall med vita väggar (2019) och väldigt charmig nyslipad furugolv (2019). Har har du gott om förvaringsutrymmen i for av två garderober och plats för avhägning. Härifrån har du tillgång till samtliga utrymmen.
  
  Vardagsrum
  Ljus vardagsrum med vita väggar (2019), nyslipad furugolv(2019) och stora fönsterpartier med generös ljusinsläpp som bidrar till rymlighetskänslan. Här får du med enkelhet plats med den stora soffgruppen
  
  Sovrum
  Även i sovrummet finner du vita väggar (2019) och den charmiga nyslipade furugolvet (2019). Här får du med enkelhet plats med dubbelsängen.
  
  Kök
  Charmig vit kök med lagom förvaring i form av vita över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består utav ugn/spis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här finner du vit kakel (2019), vita väggar (2019) och nyslipad furugolv (2019).
  
  Badrum
  Helkaklad badrum (2019) i vitt och svart färgval. Här finner du dusch, kommod, tvättställ, överskåp med spegel och toalett.