Vougts väg 7, Malmö

Rosengård

Härlig utsikt ut över två väderstreck

 • Rum: 4
 • Boarea (BOA): 77 kvm
 • Avgift: 5 962 kr/månad
 • Våningsplan:6 av 9
 • Våningsplan:6 av 9
 • Pris: 595 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande

Intresserad?

Eddie Seven, Fastighetsmäklare
0707-103000
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR

Beskrivning

 • På sjätte våningen finner vi denna fyrarummare med härlig utsikt ut över två väderstreck. Fina grönområden, förskola och skola är något som du finner alldeles intilliggande. Alldeles i närheten finner du även mataffärer, restauranger, klädbutiker mm. Den som föredrar bilen har Amiralsgatan och ringvägen i nära anslutning. Välkommen!

Allmän information

 • Pris:595 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Antal rum: 4
 • Boarea (BOA): 77 kvm
 • Lägenhetsnummer: 21-3415-1-1162-2
 • Andelstal insats: 1,11253
 • Andel av månadsavgift: 1,11253
 • Fastighetsbeteckning:Taxeringsrevisorn 2 1:1
 • UppdragsID:gr7 7c3
 • Markägare:Marken är tomträtt

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Brf RTB (Rosengårds Trivsamma Bostäder) är en äkta förening som ombildades 2006. Tomten ägs av kommunen. Föreningen består sammanlagt av 100 lägenheter varav 90 upplåts med bostadsrätt och 10 upplåts med hyresrätt.
  
  HUSETS SKICK:
  Under 2000-talet installerades ny värmeväxlare.
  2005-2006 drogs elen delvis om. Samtidigt målades fönsterna och trapphuset med hiss totalrenoverades.
  2006 renoverades tvättstugorna.
  2009 spolades avloppsstammar och nya elmätare installerades. Trappuppgång och tak renoverades samma år.
  2014 installerades ny värmeväxlare, taket lagades och nya tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp installerades i samtliga tvättstugor.
  2015 bytte föreningen värmepumparna.
  2017 renoverades gården och utomhusbelysningen.
  2018 drogs egen vattenledning till föreningen.
  2019 Kameraövervakning kring miljöhus
  2019 planerar föreningen att asfaltera vändzon och parkering. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.
  
  Frågor och svar från föreningen (2019-11-06):
  Har ni några planerade avgiftsförändringar? Har ej lagt budget för 2020. Fast jag tror inte att det blir någon höjning och om det skulle bli så blir det ca 4%.
  Har ni några pågående/planerade renoveringar? Planerade, hissar 2019-2020, staket runt fastigheten 2021-2022
  Vad ingår i hyran? Vatten, värme, sophämtning och kabelTV
  Har ni någon tillsyn i er förening i samband med överlåtelsen? Nej, det sköter ni själva med köparen-säljaren
  Hur många parkeringsplatser/garageplatser finns i föreningen och vad kostar dessa? Har ni någon uppfattning om hur lång väntetiden är för att få en plats? 43 parkeringsplatser Inga lediga just nu, man kan höra med grannföreningen om dom har något som är ledigt. Ny plats kan dröja ett par år. Har lägenheten som säljs en plats så har köparen förtur till platsen, skall dock meddelas tillsammans med överlåtelsen.
  Tillåter ni delat ägandeskap? Ja
  Betalas överlåtelseavgiften samt pantsättningsavgiften av köparen eller säljaren? Köparen
  Till sist läste jag på eran hemsida att vid en försäljning vill ni ha in tre originalexemplar av blanketten ”Ansökan av medlemskap” och ett originalexemplar av blanketten ”Personuppgifter av köpare”, var någonstans hittar jag dessa? Finns inga speciella mallar för detta, det tar ni fram själva.
  
  PARKERING:
  I föreningen finns 47 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 103 kr/månad. Kösystem tillämpas. Parkeringen ägs av föreningen men administreras av Europark. I övrigt råder fri parkering i området.
  
  Ovanstående information är hämtad från berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar samt uppgifter rörande lediga p-platser. Stadgar, årsredovisning och energideklaration finns att läsa och skriva ut på bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.maklarforetagetroom.se eller går att få från ansvarig mäklare.
 • Byggår: 1971
 • Hiss finns: Ja

Energideklaration

 • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Övrigt

 • Övrigt:
  Köparens undersökningsplikt
  
  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
  
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
  
  Säljarens upplysningsskyldighet
  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
  
  Utfästelse 
  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Ekonomi

 • Försäkring: 100 kr/månad
 • Hushållsel: 600 kr/månad
 • Månadsavgift: 5 962 kr/månad
 • Ingår i avgiften: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV

 • Summa driftkostnad: 700 kr/månad
 • Kommentar:
  OBS! Driftskostnaderna är individuellt beräknade enligt schablon och kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.
 • Överlåtelseavgift:1162,5 kr
 • Pantsättningsavgift:465 kr
 • Överlåtelseavgift betalas av:Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Rumsbeskrivningar

 • HALL
  Ljus välkomnande hall med parkettgolv och gott om avhägningsmöjligheter. Härifrån har du tillgång till kök, badrum, två sovrum samt vardagsrum.
  
  KÖK
  Fint kök med gott om förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn/spis och fläkt. På golvet finner vi parkettgolv.
  
  VARDAGSRUM
  Rymlig vardagsrum med generöst ljusinsläpp, parkettgolv, ljusa väggar och en fondtapet. Här får du enkelt plats med den stora soffgruppen.
  
  Sovrum 1
  Mysig sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Här får du plats med dubbelsängen. Idag används rummet som ett barnrum och allrum.
  
  Sovrum 2
  Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Här får du plats med dubbelsängen.
  
  Sovrum 3
  Sovrum med parkettgolv samt vita och blåa väggar. Idag används rummet som ett barnrum. Härifrån har du en härlig utsikt.
  
  Badrum
  Större delen av badrummet är kaklad i vit och grå kulör. Här finner du tvättmaskin/torktumlare, badkar, vask samt ett överskåp med spegel.
  
  Observera: Bostadens ursprung har varit 2 rum som man gjort om till 4 rum. Kvm på bostaden är det samma som ursprung. Sovrum 2 avviker från lantmäteriets riktlinjer om vad som avses vara ett rum. Med ett rum avses ett utrymme som har en golvyta på minst sju kvadratmeter och som har direkt dagsljus.