Kronetorpsgatan 68A, Malmö

Segevång

Smakfullt renoverad trea på populära Segevång

 • Rum: 3
 • Boarea (BOA): 71.5 kvm
 • Avgift: 4 123 kr/månad
 • Våningsplan:3 av 9
 • Våningsplan:3 av 9
 • Pris: 1 395 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
Budgivning pågår!
Högsta bud: 1 300 000 kr

Intresserad?

Eddie Seven, Fastighetsmäklare
0707-103000
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR

Beskrivning

 • Med hiss upp till våningsplan 3 finner vi denna pärla som genomgått en smakfull renovering år 2020. Här bor du på populära Segevång som erbjuder fina grönområden, lekplatser, matbutiker, pizzeria, förskolor och mycket mer. Du har även bra kommunikationer med bra bussförbindelser och motorvägen i nära anslutning. Varmt välkommen på visning!

Allmän information

 • Pris:1 395 000 kr
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Antal rum: 3 (2 sovrum)
 • Boarea (BOA): 71.5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 21-2148-2-212-6
 • Andelstal insats: 0,27257
 • Andel av månadsavgift: 0,27257
 • Fastighetsbeteckning:Ögonlocket 13
 • UppdragsID:g4t fpd
 • Markägare:Marken är tomträtt

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Föreningens byggnader är uppförda 1961. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Ögonfransen 2 och Ögonlocket 12-13, vilka innehåller 397 lägenheter och 5 lokaler. I fastigheten finns 6 bostadshus med sammanlagt 24 trapphus med adresserna Kronetorpsgatan 60-68 samt Segevångsgatan 13-21. Fastigheterna innehas med tomträtt, senaste omförhandlingen var 2015-01-01. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och man har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmars lägenheter.Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på ca 500 kr samt en årsavgift på ca 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.
  Allmänt
  Föreningens namn: HSB Brf Almedal
  Föreningsform: Bostadsrätt
  Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
  Kommun: Malmö
  Markägare: Marken är tomträtt
  Renoveringsbeskrivning
  Gjorda renoveringar: 2017: Föreningen har renoverat tak och fasad2016: 4 nya miljöhus har byggts2015: Ombyggnation av 'Sege Livs' till 7 nya lägenheter2007: Installation av taggsystem där även tvättstugan bokas genom personlig magnettag2003: Renovering av tvättstugorInnergårdar renoverade.
  Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen. Spolning av avloppsstammar görs med jämna mellanrum för att få en uppdaterad status på skicket. Styrelsen hade i år en stor översyn av UH-plan (Underhållsplan) under våren där följande stora
  kommande underhåll/projekt blev inplanerade med projektstart enligt följande:
  Tappvatten 2019/2020
  Relining av avlopp 2020/2021
  Hissar 2021/2022
  Utbyte av elledningar 2022/2023
  Trapphus 2023/2024
  Gemensamma utrymmen
  Till lägenheten hör ett källarförråd. I övrigt finns cykelförråd ( ca 10 kr/mån), hobbylokal och samlingsförråd. Stor tvättstuga i källaren finns att tillgå med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. I övrigt innehar föreningen en trivsam och trevlig innergård med utemöbler och grillplats samt närhet till grönområde med lekplats för de små.
  Parkering
  Föreningen innehar totalt 75 garageplatser och 150 parkeringsplatser. Till dessa platser är det separat kö. I området finns även boendeparkering och en del fria parkeringsplatser. En garageplats kostar ca 265 kr/mån och en parkeringsplats kostar ca 165 kr/mån.
  Föreningens ekonomi
  Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes med 5% 1/1 2017. Avgiften höjdes med 3% 1/1 2018. Avgiften höjdes med 6% 1/1/2020. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om gjorda och kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
 • Byggår: 1961
 • Hiss finns: Ja

Energideklaration

 • Energideklaration utförd: Feb, 2018
 • Energistatus: Energideklaration är utförd
 • Energiklass: D
 • Besiktningsman: Torkel Rosenberg, Majornas Energi & Miljökonsult AB

Övrigt

 • Övrigt:
  Köparens undersökningsplikt
  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör
  leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
  
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
  
  Säljarens upplysningsskyldighet
  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren
  även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
  
  Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
  Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Pantförskrivning

är pantsatt

Ekonomi

 • Försäkring: 100 kr/månad
 • Inräknad i avgiften är Elavgift fast kostnad	25,00 kr samt Internetuppkoppling	65,00 kr. Föreningen har individuell mätning och debitering av EL som tillkommer på månadsavgiften.
 • Hushållsel: 300 kr/månad
 • Månadsavgift: 4 123 kr/månad
 • Ingår i avgiften: Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV, Internet

 • Summa driftkostnad: 400 kr/månad
 • Kommentar:
  OBS! Driftskostnaderna är individuella och räknade efter schablon, de kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.
 • Överlåtelseavgift:1182,5 kr
 • Pantsättningsavgift:473 kr
 • Överlåtelseavgift betalas av:Köpare

 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Rumsbeskrivningar

 • Hall
  In genom säkerhetsdörren möts du av en ljus och välkomnande hall med vita väggar (2020), parkettgolv (2020) och bra avhägnings- och förvaringsutrymmen. 
  
  Vardagsrum
  Rymlig och ljus vardagsrum med bra ljusinsläpp, vita väggar (2020) och nyslipad originalparkett (2020). Här får du plats med den stora soffgruppen och ett matbord. Härifrån tar du dig ut till den härliga inglasade balkongen.
  
  Kök
  Fint kök i ljusa kulörer med gott om förvaringsutrymmen i form av över- och underskåp. Enligt säljaren genomgick köket en renovering för ca 7 år sedan. Den maskinella utrustningen består utav ugn, spishäll, fläkt, mikrougn, diskmaskin och kyl/frys. 
  
  Badrum
  Smakfullt renoverad helkaklad badrum (2020) i olika nyanser av grått och svart. Här finner du en toalett, duschhörna, vask med underskåp, spegel, handdukstork, tvätt- och torktumlarmaskin.
  
  Sovrum 1 och 2
  Båda sovrummen har vita väggar (2020) och nyslipade originalparkett (2020). Du har även garderob i både sovrum.
  
  Balkong
  Härlig inglasad balkong som vetter mot syd/väst.